Søk boliglån som selvstendig næringsdrivende

Hvorfor er det vanskelig å søke om boliglån som selvstendig næringsdrivende?

Har du søkt om boliglån hos din lokale bank som selvstendignæringsdrivende og fått nei? Det er ikke alltid like enkelt å få boliglån når man ikke har en tradisjonell fast jobb. I noen tilfeller kan det bli utfordrende dersom du er selvstendig næringsdrivende og har et yrke som bankene har lite kunnskap om.

Ofte kan selvstendig næringsdrivende inntekt svinge som igjen kan gjør det utfordrende for de vanlige bankene å gjøre vurdering av søknaden. Våre samarbeidspartnere utfører en helhetsvurdering av saken din og kjører ikke standard prosedyrer da alle saker er ulike.

Hvorfor er det vanskelig å søke om boliglån som selvstendig næringsdrivende?

Årsakene kan være flere for at bankene gir avslag til boliglån til selvstendig næringsdrivende. Først og fremst kan det på grunn av høy risiko da det er foreligger mye usikkerhet på hva inntekten vil være. Det blir vanskelig å beregne inntekt da bankene ikke kan forutse hva inntekten vil være fremover. I motsetning til en fast jobb hvor man vet hvor mye du vil tjene hver måned. Videre kan selvstendig næringsdrivende ha en svært varierende inntekt fra måned til måned er svært utfordrende for banken når de skal gjør en vurdering av saken.

Hvilke krav stiller bankene til selvstendignæringsdrivende?

I tillegg krever ofte bankene mye mer dokumentasjon som viser til tall og informasjon om selskapet. Vanligvis ønsker bankene å vite mer om historikken til selskapet; for eksempel hvor lenge selskapet har vært i drift og hvilken bransje selskapet operere innenfor. Bankene vil vanligvis se på selskapets økonomiske situasjon og i mange tilfeller kan de være litt strengere med selvstendig næringsdrivende.

Selvstendig næringsdrivende kan bli ansett som ustabil og variabel økonomi. Selv om det er mange som har en varierende inntekt så er det mange som lever godt og har en god inntekt ved å jobbe for seg selv. Bankene kan være litt skeptiske og forhåndsdømme den økonomiske situasjonen og dermed kan bli tøft å få et boliglån.

Les også: Boliglån selvstendig næringsdrivende

Hva burde du gjøre for å styrke dine sjanser til å få boliglån? 

For å kunne øke sjansene dine til å få et boliglån er ved at du fremlegge god dokumentasjon som viser til selskapets økonomiske situasjon. Det vil gagne deg godt at selskapet har en god historikk av tidligere inntekt for eksempelvis to til tre år tilbake.

Hvis du ikke får lån hos noen tradisjonelle banker så kan du vurdere en spesialbank. Dette er banker som har spesialisert seg på å låne ut penger til kunder som ikke får lån av vanlige banker. De tradisjonelle bankene bruker ofte automatiserte prosesser mens spesial banker gjør en mer individuell helhetsvurdering av saken din.

Ler mer om hvordan du kan få boliglån uten fast jobb eller varierende inntekt her.

Skroll til toppen

Trenger du hjelp?
Ring oss på 406 25 555!

Fyll inn info nedenfor

Du er snart i mål!

Trenger du hjelp?
Ring oss på 406 25 555!

Du hører fra oss snart.
Ha en fin dag så lenge!