Har du fått en betalingsoppfordring?

Har du fått betalingsoppfordring? Vi hjelper deg å bli kvitt dyr gjeld

Sliter du med å betale regningene dine innen fristen? Jo lengre tid du bruker til å betale jo vanskeligere blir det og gjør opp for det du skylder. 14 dager etter første forfallsdato vil du motta en betalingspåminnelse fra sender til å betale utestående beløp. I denne artikkelen vil du få råd om hva du bør gjøre om du ikke klarer å betale regningene dine innen fristen.

Alt du trenger å vite om gjeldsregisteret

Hva er betalingsoppfordring?

 

Dersom du ikke klarer å betale vil kreditorer vill du få en eller flere purringer eller betalingspåminnelse 14 dager etter opprinnelig forfalls dato. Hvis du ikke klarer å dekke kravet vil du motta et inkassovarsel. Dersom kravet ikke blir innfridd etter mottatt inkassovarsel vil du motta en betalingsoppfordring. En betalingsoppfordring er en del av inkassoprosessen hvor kreditorer starter inndriving av utestående gjeld. Hvis du er uenig i fakturaen og kontakte kreditor og gi en forklaring på hvorfor du ikke er enig. Dersom du ikke kommer til enighet med kreditor kan du leser mer om dine klagerettigheter her Forbrukerrådet.

Vi i Lendl Finans har dyktige kunderådgiver som kan hjelpe deg som har inkasso. Vi hjelper deg med å kvitt betalingsproblemer enten ved å refinansiere med sikkerhet i bolig. Send oss en uforpliktende søknad her og tjenesten vår er gratis.

Å refinansiere med kausjonist

Har en eller flere pågående inkasso saker så hjelper vi deg å samle dyr gjeld med sikkerhet i bolig.

Hva er konsekvensene til en betalingsoppfordring?

 

Dersom du har fått en betalingsoppfordring og ikke klarer å betale kravet vil det bli sendt til rettslig innkreving. I slike tilfeller vil du motta et brev fra namsmannen. Skylder du penger og ikke klarer å gjør opp for seg kan namsmannen tvangsinndrive kravet eller gjennomføre tvangssalg. Namsmannen er en del av politiet og skal sørge for du betaler gjeld du skylder hos kreditor. Det er veldig dyrt å ikke betale regninger da det legges til gebyrer og salærer. Videre vil det registres en betalingsanmerkning på deg hvis kravet blir sendt til inkasso. Dette vil hindrer til å bruke andre tjenester som tegne forsikring eller mobil abonnement. Og i verste tilfelle kan det føre til at du mister boligen din. Unngå at boligen din blir tvangssolgt. Søk om refinansiering ved å samle dyre lån ved å ta pant i bolig og slett betalingsanmerkning.

 

Har du fått brev fra namsmannen? Hva bør jeg gjøre

 

Skroll til toppen

Trenger du hjelp?
Ring oss på 406 25 555!

Fyll inn info nedenfor

Du er snart i mål!

Trenger du hjelp?
Ring oss på 406 25 555!

Du hører fra oss snart.
Ha en fin dag så lenge!