Bufferkonto – hva er godene

Hvorfor spare til en bufferkonto og hva bør det brukes til?

Du har kanskje hørt ordet bufferkonto før. Det er mange spørsmål rundt hva en bufferkonto er og hvor mye penger du bør spare til en slik konto. Uavhengig av alder, yrke eller økonomisk situasjon bør alle ha en bufferkonto da den er med på å skape en tryggere økonomisk hverdag. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hva de ulike godene er ved å ha en slik konto.

Hva er en buffer konto?

En bufferkonto er en ekstra konto du har for å sette av penger som skal dekke uforventede kostnader. En slik bufferkonto skal gi deg en økonomisk trygghet der du ikke trenger å bekymre deg hvis du mottar en høy strømregning eller om du må bytte ut oppvaskmaskinen.

Hvorfor spare til en bufferkonto og hva bør det brukes til?

En bufferkonto er for å kunne dekke uforutsette kostnader. For eksempel hvis vaskemaskinen går i stykker eller du går på en skattesmell. Hvis du har en bufferkonto trenger du ikke å fortvile over hvordan du skal erstatte den gamle vaskemaskinen. Hensikten med en slik konto er at du skal slippe å måtte låne penger fra venner og familie eller ta opp et lån med høy rente for å dekke kostnadene. På denne måten trenger ikke de uforventede kostnadene ha en så sterk påvirkning på din økonomiske hverdag.

Så mye trenger du på bufferkontoen

Det er veldig ulikt på hva folk mener hvor mye penger man bør ha på en bufferkonto. Og det skyldes at alle har ulike økonomiske livssituasjoner. Dersom du har god inntekt og lave utgifter så er kanskje ikke behovet like sterkt for å ha en bufferkonto som det er for en person med lav inntekt og høye utgifter. En tommelfingerregel er at en bufferkonto bør tilsvare cirka 2 måneders lønn.  Dette er en vurdering du selv må ta ved å ta i betraktning alle dine utgifter og deretter avgjøre hvor mye du trenger å spare.

Les mer om Bufferkonto.

Hvordan spare til bufferkonto?

Du kan begynne med å opprette en ekstra konto hos din nåværende bank. Om det er mulig sette pengene inn på en høyrente konto så er det lurt. Selv om renten ikke er så veldig høy så er det noen kroner du tjener av å ha pengene inne på en slik konto.

Her er noen tips på hvordan du bør gå frem:

  • Bestem deg hvor stor den skal være. 2 eller 3 måneders lønninger eller mer?
  • Gjør en vurdering av din økonomiske situasjon og regn ut hvor mye du skal spare hver måned
  • Prioriter sparing først. Sett av ekstra penger, eksempelvis i desember og juni da du betaler halv skatt eller hvis du har fått til gode på skatten.
  • Opprett et fast trekk som du vet du klarer å spare hver måned

Les også: Hvorfor spare i BSU

Skroll til toppen

Trenger du hjelp?
Ring oss på 406 25 555!

Fyll inn info nedenfor

Du er snart i mål!

Trenger du hjelp?
Ring oss på 406 25 555!

Du hører fra oss snart.
Ha en fin dag så lenge!