Boliglån med varierende inntekt​

Ønsker du å komme deg inn i boligmarkedet, bytte bolig eller av ulike grunner har fått avslag hos din egen bank? Hos de bankene vi samarbeider med er ikke varierende inntekt eller at du ikke har en fast jobb et avslagssgrunnlag i seg selv. Vi ser på helthetsbilde av økonomien når vi vurderer søknaden din. Send oss en uforpliktende søknad så vil en av våre dyktige kunderådgivere kontakte deg snarest.
Send søknad
Fyll ut skjemaet og motta uforpliktende tilbud fra våre samarbeidsbanker.

Er du førstegangskjøper?

Kjøp av bolig er en av de største investeringene man gjør i livet, dermed er det viktig å få god hjelp og rådgivning i denne prosessen. Som førstegangskjøper er det er ikke alltid lett å komme seg inn i boligmarkedet av ulike grunner, men med vår kunnskap og erfaring kan vi hjelpe deg med å finne løsninger og oppnå boligdrømmen. 

Betalingsevne, betalingsvilje og egenkapital

Det er mye å forholde seg til når man først skal kjøpe en bolig, i tillegg er det et stort ansvar og dyrt. Dermed stiller bankene høye krav for at du skal få innvilget boliglån. De tre viktigste kravene er betalingsevne, betalingsvilje og egenkapital, og det er disse tre faktorene bankene legger vekt på. Først og fremst må du kunne betjene lånet og i henhold til boliglånsforskriften kan du maks ha gjeld på fem ganger inntekten din.  Har du for eksempel 400.000 kroner i året kan du ha maks ha gjeld på 2 millioner kroner inkludert studiegjeld og annen gjeld. Betalingsvilje går ut på om du er god betaler, her ser banken på historikken din og om du har pågående inkassosaker eller betalingsanmerkning. Ifølge boliglånsforskriften er det et egenkapitalkrav på 15 prosent av det boligen koster og du kan ikke låne mer enn 85 prosent av boligens verdi.  Som vil si at du må minst ha 15 prosent egenkapital når du kjøper bolig.

Hvorfor velge oss?

Boliglån med kausjonist

Skal du søke boliglån stiller bankene krav om egenkapital som sikkerhet for lånet. Etter boliglånsforskriften kan du maksimal ha en belåningsgrad på 85% av kjøpesummen. Det vil si at det er krav om å stille med 15 % fri egenkapital. Er du førstegangskjøper eller av en grunn ikke har nok egenkapital kan du bruke foreldre som kan stille med sikkerhet. En realkausjonist kan være løsning for deg som har for lite egenkapital til å kjøpe boligen du ønsker. En realkausjonist er noen som stiller boligen sin, fritidsbolig eller tomt som sikkerhet for lånet ditt. Det vil si at dersom du ikke klarer å betale lånet kan deler av lånet bli dekket av realkausjonist. Den som kausjonerer, vil være personlig ansvarlig for den delen av lånet som har blitt stilt garanti for, hvis låntaker ikke klare å betjene lånet.

Bli oppringt

La oss ta en uforpliktende prat.

Avslag på lån fra banken?

Avgjøringsgrunnlaget om avslag på boliglån er basert på boliglånsforskriften og beregningsmodeller for å vurdere din økonomiske situasjon. Fortvil ikke hvis du har fått avslag fra din bank. Alle banker vurdere lånesøknader ulikt. Vi har hjulpet flere med finansiering av bolig eller refinansiering av dyre lån. 

Våre tjenester er gratis og uforpliktende. 

Vi finner en løsning for deg!

Skroll til toppen

Trenger du hjelp?
Ring oss på 406 25 555!

Fyll inn info nedenfor

Du er snart i mål!

Trenger du hjelp?
Ring oss på 406 25 555!

Du hører fra oss snart.
Ha en fin dag så lenge!