5 tips for deg med dårlig råd

5 tips for deg med dårlig råd

Å håndtere stramme økonomiske tider kan være en utfordring i seg selv. Her er 5 enkle grep som kan forbedre din økonomiske situasjon betydelig.

1. Få oversikt iver privatøkonomien din:

Det første skrittet mot å forbedre din økonomiske situasjon er å forstå din økonomiske situasjon ved å skaffe deg god oversikt på dine inntekter og utgifter. Ta en titt på dine månedlige utgifter for å identifisere hvor det er mulighet til å kutte ned, og lag et budsjett som prioritere dine essensielle utgifter.

2. Sett opp fast sparing hver måned:

Uavhengig hvor lite du kan spare så er det viktig å gjøre det til en vane. En enkel måte er å sette på et fast trekk fra konto til sparekonto på lønningsdagen. Det er ikke alltid like å lett å sette av penger etter du har fått betalt alle utgiftene dermed er dette en smart strategi da du ikke legge merke til at pengene er borte dersom det trekkes fra konto samme dag du får lønn.

Høye levekostnader?

3. Betal dyr gjeld først

Det er ofte veldig høy rente på kredittkortgjeld og forbrukslån og de kan fortære din økonomi raskt. Ved å betale ned denne gjelden først kan du redusere de totale rentekostnadene og frigjøre mer penger til sparing eller til å betale ned annen gjeld.

4. Planlegg måltider for en uke om gangen

Ved å planlegge måltidene dine kan raskt spare en del penger. Dersom du kjøpe matvarer du trenger for en uke vil du unngå impulsivt kjøp og matavfall. På denne måten blir du ikke like fristet til å spise ute like ofte, noe som bidrar til du vil ha ekstra penger som du kan bruke på å betale annen dyr gjeld.

Sjekk dine gjeldsopplysninger

5. Refinansiere dyr gjeld:

Hvis du har lån med høy rente, kan det være lurt å undersøke mulighetene for å refinansiere disse lånene. Dette kan innebære å få et nytt lån med lavere rente for å betale ned eksisterende gjeld raskere samt redusert dine månedlige betalinger og totalbeløpet over tid.

Søk om refinansiering her.

Skroll til toppen

Trenger du hjelp?
Ring oss på 406 25 555!

Fyll inn info nedenfor

Du er snart i mål!

Trenger du hjelp?
Ring oss på 406 25 555!

Du hører fra oss snart.
Ha en fin dag så lenge!