6 gode grunner til å rydde opp i din økonomi

6 gode grunner til å rydde opp i din økonomi. Søk om refinansiering hos Lendl Finans.

Det er aldri for sent å rydde opp i din økonomi. Ikke la det hoppe seg opp. Bli kvitt gjeldsproblemene ved ta noen enkle grep. Ofte tenker mange at når man er i en slik situasjon at det ikke finnes noe utvei. Å ha en god og stabil økonomi kan være vanskelig for mange. Flere og flere tar på seg mer gjeld og hvis du ikke har oversikt på ditt pengebruk kan det fort bli utfordrende. Ved god økonomisk rådgivning er det mulig å ta de rette valgene og da er du på god vei til få en bedre økonomisk hverdag.

Her er noen nyttige tips på hva du kan gjøre for å bli kvitt dine gjeldsproblemer.

1. Få oversikt over mye du skylder

Få kontroll på din økonomi ved å ha en oversikt av dine kreditorer og hvor mye du skylder. Lag en liste over hvem du skylder, hvor mye og til hvilken rente. Dette kan hjelpe deg å vite hvilke kreditorer du skal prioritere først.

2. Lag en betalingsplan

Vær ærlig med dine kreditorer og forklar situasjonen din og kom til en enighet på hvordan du skal gjøre opp for deg. Det finnes mange muligheter til å unngå at kravet blir sendt til inkasso, eksempelvis forlenge betalingsplanen som vil redusere månedsbeløpet. Har du fortsatt vanskeligheter med å betale gi beskjed før forfallsdato. Det viktig at du viser ansvar og interesse om å betale.

3. Betal ned den dyreste gjelden først

Klarer du ikke å betale alle regningene dine. Prioriter regningene med høyest rente og gebyrer. Ofte har regningene fra staten veldig høy forsinkelsesrente. Om du ikke klarer å betale restskatt vil du få en forsinkelsesrente på hele 8,5%.

4. Reduser utgiftene

Dersom du har mye gjeld er det lurt å kutte forbruket ditt. Ved å redusere forbruket ditt vil du ha mulighet til å spare penger og dette kan du bruke til å betale ned gjelden. Dropp kaffen på morgningen på vei til jobb eller kutt ut impulskjøp. Tenk over flere ganger før du velger å bruke penger. Ofte bruker vi penger på varer og tjenester vi ikke trenger.

5. Refinansier gjeld

Ved å samle dyre smålån til ett vil dette hjelpe deg å spare en del penger. I tillegg vil du kun forholde deg til en kreditorer som gjør det lettere å ha oversikt og du slipper å betale gebyrer til flere kreditorer. Les mer om refinansiering her.

6. Få økonomi- og gjeldsrådgivning

Dersom du har vanskeligheter med å betale gjelden din og ikke ser noen utvei kan du søke om gjeldsordning hos politiet.

Du kan også få økonomisk rådgivning hos NAV. Du kan ta kontakt med NAV på telefon 55 55 33 39 eller møte på NAV kontoret og tjenesten er gratis.

Hos Lendl Finans kan vi hjelpe deg med å samle dyr gjeld og kreditter. Vi tilbyr en enkel og trygg prosess og sammen med våre samarbeidspartnere kan vi finne en løsning som passer for deg.
Skroll til toppen

Trenger du hjelp?
Ring oss på 406 25 555!

Fyll inn info nedenfor

Du er snart i mål!

Trenger du hjelp?
Ring oss på 406 25 555!

Du hører fra oss snart.
Ha en fin dag så lenge!