Hvordan øke boliglånet?

Hva er fordeler med å øke boliglånet

Slik øker du ditt boliglån

Eier du bolig og ønsker å øke boliglånet for a pusse opp kjøkkenet eller badet? Å pusse opp trenger ikke koste flesk, og du kan få opplåning på boliglånet til en lav rente.

Før du bestemmer deg for å øke boliglånet er det lurt å få en oversikt på økonomien din. Hvor mye gjeld du har og hva verdien på boligen din er. Det er flere faktorer som må tas i betraktning før du søker om å øke boliglånet:

  • Få oversikt over hvor mye gjeld du har i dag
  • Hvor mye du ønsker å øke boliglånet med
  • Gjeld på bolig kan ikke overstige mer 85% av boligens verdi
  • Har du mulighet til å betjene det økte lånet

Det er veldig gunstig å slå andre dyre gjeld inn i boliglånet da de aller fleste har en relativ lav rente på sitt boliglån. Først å fremst for å kunne øke boliglånet må du ha ledig sikkerhet i boligen for å kunne ta på deg mer gjeld. Ifølge boliglånsforskriften kan ikke gjeld på bolig overstige mer en 85% av boligens verdi. Er du en av dem som har for høy belåningsgrad er den beste måten å redusere belåningsgraden å øke boligverdien.

Dersom du er usikker på hvor mye boligen din er verdt og trenger en verdivurdering fra takstmann eller megler kan du ta kontakt med din lokale bank.

Les også: Refinansiering av boliglån

Det kan være flere grunner til å øke boliglånet og eksempler på dette er:

  • Du trenger å pusse opp boligen din
  • Betale ned forbruksgjeld eller kredittkort
  • Friheten til å bruke pengene til andre formål
  • Bake inn billånet

Fordeler med å øke boliglånet

Fordelen med å øke boliglånet er mange, og du kan spare store summer ved å flytte inn forbrukslån eller billån inn i boliglånet. Ofte har slike lån langt høyere rente og du slipper å betale gebyrer og omkostninger for hver av lånene. Boliglån er en av de billigste lånene du kan ha og hvis du tenker å gjøre større investeringer som å kjøpe bil eller bygge en garasje kan dette gjøres gjennom refinansiering med sikkerhet i bolig. Refinansiering gjennom boliglånet er langt billigere enn å ta opp et separat forbrukslån som normalt har en rente fra 10%.

Les mer om Refinansiering med sikkerhet i bolig her.

Dersom du øker boliglånet trenger ikke nedbetalingstiden å forbli det samme. Hvis du øker nedbetalingstiden vil du ikke merke det så mye på de månedlige utgiftene. Dette er en god løsning for deg som ønsker å gjøre endringer ved boligen uten å øke de månedlige kostnadene betraktelig.

Vi i Lendl Finans hjelper deg å innhente det beste lånetilbudet. Vi tar en individuell vurdering av din økonomisk situasjon og hjelper deg å få de beste lånebetingelsene.

Skroll til toppen

Trenger du hjelp?
Ring oss på 406 25 555!

Fyll inn info nedenfor

Du er snart i mål!

Trenger du hjelp?
Ring oss på 406 25 555!

Du hører fra oss snart.
Ha en fin dag så lenge!