Å refinansiere med kausjonist

Slik kan du søke om refinansiering med kausjonist

Å refinansiere med kausjonist

Ønsker du å samle lån og kreditter, men eier ikke egen bolig? Du kan refinansiere dyr gjeld med kausjonist, altså med pant i annen eiendom. Det er mange som får hjelp av foreldre eller andre slektninger når de har havnet i økonomiske vanskeligheter. På den måten får du samlet dyr gjeld til en mer gunstigere rente og bedre oversikt over lånene dine. Det kan være vanskelig å refinansiere forbrukslån dersom du har betalingsanmerkning eller inkasso, men ved å ta pant i bolig kan du få slettet inkassosaker og bli kredittverdig igjen. Det er utfordrende for mange å få refinansiert flere dyre lån hvis du ikke har egen bolig til å stille som sikkerhet. Å refinansiere med kausjonist kan være veien ut av en gjeldskrise.

Renter og gebyrer på forbrukslån er svært høye, og når man først har flere dyre gjeld så kan det bli vanskelig å betjene alle lånene. Det beste rådet er å refinansiere som betyr at du erstatter eksisterende gjeld med et nytt lån. Ved å refinansiere kan du få tilbud om lån til en langt mer gunstigere rente og du trenger kun å forholde deg til en faktura og en kreditor.

Bankene krever normalt at du stiller boligen din som sikkerhet hvis du har pådratt deg flere lån som trygghet fra deres side da bankene ønsker at du betaler tilbake pengene du skylder. Hvis du ikke eier kan du også bruke kausjonist som kan stille med sikkerhet i boligen.

Les mer om å refinansiere med kausjonist her.

Hva er kausjonist?

En kausjonist er en person som stiller kausjon for tredjemanns gjeld.

Det finnes flere typer kausjonister. Den vanligste formen for kausjonist er realkausjonist som vil si banken får pant i fast eiendom som ikke tilhører kunden. En realkausjonist er noen som stiller boligen sin som garanti for lånet ditt.

Ler mer om: Boliglån med kausjonist.

Hvem kan være kausjonist ved refinansiering?

Det er ikke noe generell regel på hvem som kan stilles som kausjonist. Vanligvis er en kausjonist en person som er en nær venn eller familiemedlem. Hvis du skal bruke kausjonist ved å refinansiere lånet ditt er det viktig at den som kausjonere boligen sin har nok sikkerhet i boligen til å kunne dekke lånet dersom du ikke klarer å betale. Kausjonisten må også ha god økonomi, det vil si god nok inntekt til å betjene lånet.

Slik kan du søke om refinansiering med kausjonist

Hvis du kjenner noen som kan stille opp som kausjonist og ønsker å refinansiere kan vi hjelpe deg:

Innhent all nødvendig dokumentasjon

Søk hos oss i dag

Vi tar kontakt med deg for å gjør en individuell vurdering av din situasjon

Vi innhenter beste lånetilbudet for deg

Ønsker du å refinansiere, men har ikke sikkerhet i bolig søk refinansiering med kausjonist i dag hos oss. Vi hjelper deg å finne det beste lånetilbudet.

Skroll til toppen

Trenger du hjelp?
Ring oss på 406 25 555!

Fyll inn info nedenfor

Du er snart i mål!

Trenger du hjelp?
Ring oss på 406 25 555!

Du hører fra oss snart.
Ha en fin dag så lenge!