Boliglån uten egenkapital

Søk om boliglån uten egenkapital

Er du usikker på om du har nok egenkapital, men ønsker å kjøpe bolig? Det er flere krav som må være oppfylt for å kunne eie en bolig. I denne artikkelen skal se nærmere på de ulike mulighetene du har knyttet til boliglån uten egenkapital.

Hovedregelen sier at dersom du skal kjøpe bolig så må du har oppspart egenkapital på 15 prosent av det boligen koster. For eksempel hvis en bolig koster 2 000 000 kroner så betyr det at du må ha 300 000 kroner i fri egenkapital. Grunnen til at bankene krever dette er for at de må ha nok sikkerhet dersom du ikke skulle klarer å betale lånet. Det er en risiko knyttet til å låne penger og dermed vil bankene ha pengene sine tilbake dersom noe skulle skje.

Det er mange regler knyttet til boliglån. For det første så må du ha betjeningsevne til å få ønsket lånebeløp. Med andre ord så må du ha inntekt nok til å betjene lånet. Ifølge boliglånsforskriften er det satt krav til at du ikke kan låne mer enn 5 ganger inntekten din. Altså har du en inntekt på 500 000 korner i året kan du betjene et lån opptil 2 500 000 kroner. Men det er ikke bare nok at du har en god betjeningsevne til å ha et lån på 2 500 000 kroner. Du må også oppfylle egenkapital kravet på 15 prosent, så i dette tilfellet blir det 375 000 kroner.

Les også: Hvordan øke boliglånet? 

Har du ikke nok egenkapital?

Har du nok inntekt, men ikke har egenkapital til å kjøpe ønsket bolig, så finnes det en løsning for deg. Ofte når man er ung og førstegangskjøper kan det være vanskelig å opparbeide seg nok egenkapital. Det er mange som får hjelp av foreldre eller andre slektninger som stiller som realkausjonist. Et alternativ for deg med ikke nok egenkapital kan være å søke om boliglån med realkausjonist. En realkausjonist betyr at banken tar pant i en annen fast eiendom. Dette er en løsning for deg dersom du ikke klarer å spare nok egenkapital på egenhånd.

Les mer om egenkapital her

Hvordan spare til egenkapital?

En av de beste måtene til å spare egenkapital til bolig på er BSU ordningen som bankene tilbyr. Er du under 34 år og har inntekt på minst 86 650 kroner bør du opprette en BSU konto. Da kan du spare opptil 27 500 kroner per kalenderår og kan få opptil 5500 kroner i skattefradrag. I tillegg er det gode rentebetingelser sammenlignet med de fleste høyrentekontoene som de fleste banker tilbyr. BSU ordningen er en god start for deg som ønsker å spare egenkapital til å kjøpe din første bolig.

Les mer Hvorfor spare i BSU

For deg som ønsker å spare mer enn hva BSU ordningen lar deg gjøre så finnes det andre måter å spare på. Sett opp et budsjett og få oversikt over dine inntekter og utgifter. Et tips kan være å opprette et fast trekk samme dag som du mottar lønn til en bufferkonto. Dersom pengene trekkes samme dag du får lønn så vil du ikke legge merke til det så mye. Du kan starte med lavt beløp og øke sparebeløpet etterhvert. En bufferkonto er nyttig for å kunne dekke uforutsette utgifter og skal være en sikkerhets konto for deg dersom du skulle få en uforventet faktura en måned.

Skroll til toppen

Trenger du hjelp?
Ring oss på 406 25 555!

Fyll inn info nedenfor

Du er snart i mål!

Trenger du hjelp?
Ring oss på 406 25 555!

Du hører fra oss snart.
Ha en fin dag så lenge!