Boliglån uten fast jobb

Hos oss kan du få boliglån selv uten fast jobb

Det å oppnå boligdrømmen kan være vanskelig for mange, spesielt for deg som ikke har fast jobb, varierende inntekt eller er selvstendig næringsdrivende. Hos de fleste tradisjonelle bankene kan det føre til avslag på søknaden din om boliglån. Avslags grunnlaget kan være fordi det er for høy usikkerhet rundt inntekten din selv om du har god nok inntekt å til å betjene lånet.

Hvorfor sier bankene nei til deg som ønsker boliglån uten fast jobb?

Har du ikke fast jobb eller varierende inntekt er det svært vanskelig å få innvilget boliglån. Din ansettelses form vil ha en påvirkning når du søker om lån til kjøp av bolig. Flere har midlertidig stilling i dag og dermed vil mange oppleve å få nei fra banken. En av hovedgrunnen til banken sier nei til deg uten fast jobb er fordi de må ta hensyn til stabil inntekt i kredittvurderingen. Videre mener bankene at det er for høy usikkerhet da de ikke kan beregne hva din inntekt vil være over lengre tid. Videre vil det være lite forutsetning på din betjeningsevne da du ikke mottar fast lønn hver måned.

Slik påvirker renteheving og inflasjon lommeboken din

white printer paper beside silver laptop computer

Hvilke krav gjelder hvis du skal få boliglån?

Det må tas en helhetsvurdering av din økonomi. Kravet om fast jobb kan variere fra bank til bank, men noen krav kan du ikke slippe unna. For å kunne få innvilget en lånesøknad om bolig må du ha evne til å kunne betale lånet, altså avdrag og renter. Du kan ikke låne mer enn 5 ganger årsinntekt og du må oppfylle kravet om 15 % egenkapital av det boligen koster. Dersom du ikke har fri egenkapital kan boliglån med kausjonist være en løsning for deg. Det vil si at for eksempel dine foreldre stiller med pant i sin egen bolig for å dekke egenkapitalkravet.

Slik får du boliglån uten fast jobb

 

Hvordan kan jeg få boliglån uten fast jobb?

I utgangspunktet er det å ikke ha en fast jobb en avslag grunn i seg selv.  Alle boliglån søknader er ulike og må vurderes individuelt. Det er ikke alle banker som ser på dette likt og noen er strengere enn andre. Noen banker tilbyr boliglån til deg uten fast jobb. Dersom du kan vise til at du har hatt god og stabil inntekt over lengre tid. Hvis du har fått nei hos tradisjonell bank kan du søke om boliglån hos spesial banker som tilbyr boliglån til deg som ikke ha fast jobb. Har du god utdanning og jobbmarkedet i din bransje er god vil bankene legge dette til grunn som igjen vil styrke lånesøknaden din. Hvis du for eksempel er utdannet sykepleier, og har et vikariat, i denne bransjen er det gode muligheter får å få fast jobb og det kan styrke lånesøknaden din.

Les også: Boliglån uten fast jobb eller varierende inntekt?

Skroll til toppen

Trenger du hjelp?
Ring oss på 406 25 555!

Fyll inn info nedenfor

Du er snart i mål!

Trenger du hjelp?
Ring oss på 406 25 555!

Du hører fra oss snart.
Ha en fin dag så lenge!