Kan jeg få lån med inkasso

Lendl Finans hjelper deg som har inkasso eller betalingsanmerkning til få boliglån

Dersom du har lån som har havnet i inkasso kan det bli utfordrende når du skal å søke om boliglån hos banken. Det kan være av ulike årsaker til at du er i en økonomisk krise og trenger derfor hjelp til å komme deg ut av en slik situasjon. De fleste ordinære bankene ønsker ikke å ha kunder som har saker er i inkasso. I denne artikkelen skal vi se nærmere på hva dine muligheter er dersom du har lån med inkasso.

 

Hvor mye kan jeg få i lån?

Det er ulike faktorer som avgjør hvor mye du kan få i lån. I prinsippet så forholdet bankene seg til 5 ganger årsinntekt og du skal tåle en renteoppgang på cirka 5 prosent. Du kan ikke ha lån som overstiger mer enn 5 ganger det du har i å brutto årsinntekt. Du må også huske å trekke fra all gjeld fra din årsinntekt. Eksempelvis, hvis du har en brutto års inntekt på 500 000 og forbrukslån på cirka 400 000. I dette tilfellet har du en betjeningsevne på cirka 500 000 x 5 = 2 500 000 som betyr at du kan tåle å ha gjeld på cirka 2 500 000. Men her må vi også trekke fra all gjeld du har, og derfor må 400 000 trekkes fra 2 500 000 som vil si at du kan få et boliglån på 2 100 000.

 

Slik kan du bli kvitt inkasso lån

Har du vært så uheldig og har lån som er i inkasso så finnes det løsninger på hvordan du kan bli kvitt slike dyre lån. En løsning kan være å refinansiere dyr gjeld med sikkerhet i bolig. Det vil si at hvis du eier bolig kan banken samle all gjeld in boliglånet ved at de ta pant i boligen. På denne måten får du ryddet opp all gjeld som du har i inkasso og får samlet alt under en kreditor. Som regle har inkasso lån svært høye gebyrer og renter og ved å refinansiere inkasso lån i boliglånet vil du bli kvitt de høye månedlige kostnadene samtidig blir du friskmeldt.

 

Lån med inkasso

 

Hvilke dokumenter krever banker når du skal søke om lån?

For å kunne kartlegge og vurdere din økonomisk situasjon trenges det dokumentasjon på all inntekt og gjeld. Normalt krever banker at du sender dine 3 siste lønnslipp, skattemelding (last ned skattemelding fra altinn her). Videre vil banker ha innsyn til gjeldsregisteret ditt og dette kan hentes fra gjeldsregisteret.no. Hensikten med gjeldsregisteret er for å gir privatpersoner oversikt over all usikret gjeld de har. Gjeldsregisteret er for å forebygge gjeldsproblemer i private husholdninger ved å gi banker og kredittinstitusjoner mulighet til å ha innsikt privatpersoners gjeld. Krav til dokumentasjon vil alltid variere basert på kundens behov og ønsker. Dersom du vil ha mellomfinansiering til å kjøpe ny bolig vil ofte bankene ha en e-takst på nåværende bolig som du eier. En e-takst er en skriftlig bekreftelse på hvor mye boligen din er verdt.

 

Har du betalingsvansker?

 

Hva er finansieringsbevis?

Kort og enkelt forklart så er et finansieringsbevis en bekreftelse på hvor mye du kan kjøpe bolig for. Har du et finansieringsbevis så kan du delta i budrunder om boliglån. Du kan kun få et finansieringsbevis hos banken og dette kan du søke hos alle banker. Et finansieringsbevis er gratis og gyldig i 6 måneder og kan fornyes. Etter sendt søknad om boliglån tar banken en grundig vurdering av din økonomiske situasjon og dermed avgjør lånestørrelsen.

 

 

 

 

Skroll til toppen