Kan jeg få boliglån med kausjonist eller medlåntaker

Mangler egenkapital? Søk boliglån med kausjonist

De fleste som er i 20 årene trenger hjelp til å komme seg inn på boligmarkedet. Boligprisene i Oslo er høye og det er mange som ikke har tilstrekkelig egenkapital og trenger kausjonist. Mens andre har ikke nok inntekt og trenger medlåntaker for å kjøpe bolig. For mange så er den eneste løsning for å få boliglån er ved å bruke kausjonist for å dekke egenkapitalkravet, medlåntaker dersom de har for lav inntekt eller en kombinasjon av begge.

 

Hva er kausjonist?

 

En kausjonist er økonomisk ansvarlig for den delen av lånet du stilt som garanti. Det vil si at hvis ikke hovedlåntaker ikke kan betale skal den delen kausjonist har stilt som garanti være ansvarlig for å betale. I slike tilfeller er det viktig at kausjonist er fult klar over risikoen de pådrar seg. Og bankene er svært opptatt at kausjonist er gjort rede for hva det innebærer å stille som kausjonist. Det er to type former for kausjonist, altså kausjonist eller realkausjonist. Skal du stille garanti som vanlig kausjonist vil det si at du garanterer med pant for deler eller hele lånet uten sikkerhet i fast eiendom. En realkausjonist vil si at du stiller egen eiendom som sikkerhet for lånet dersom låntaker misligholder.

Boliglån uten egenkapital

 

Fordeler med å søke boliglån med kausjonist eller medlåntaker?

Hvis du ikke oppfyller egenkapitalkravet på 15 % vil det være til stor hjelp å bruke kausjonist. Det er dumt at du skal bli stoppet til få innvilget boliglån grunnet ikke nok egenkapital. Denne løsningen vil hjelpe flere unge å komme seg inn på boligmarkedet tidligere enn hvis de skulle vente til spare opp til egenkapital. Har du for for lav betjeningsevne vil det være en mulighet til å søke med medlåntaker. En medlåntaker har på lik linje økonomisk ansvar som hovedlåntaker. Denne metoden kan hjelpe deg å få ønsket lånebeløp da dere vil ha bedre betjeningsevne sammen.

Hva er forskjellen på sekundærbolig og primærbolig?

Når kan du fjerne kausjonist?

Prisutvikling og nedbetaling av lånet kan bidra til at du kan fjerne kausjonist. Hvor tidlig du kan fjerne kausjonist vil avhenge av hvor rask prisutviklingen er og om du betaler mer på lånet er du på god vei. Du må selv ta kontakt med banken dersom du ønsker å fjerne kausjonist. De fleste ønsker å ta over hele lånet og ikke lenger ha kausjonist så fort som mulig. Dette skjer ikke automatisk og ikke alle får innfridd på første forsøk.

Hvor lenge må foreldre være kausjonist eller medlåntaker?

 

 

 

Skroll til toppen

Trenger du hjelp?
Ring oss på 406 25 555!

Fyll inn info nedenfor

Du er snart i mål!

Trenger du hjelp?
Ring oss på 406 25 555!

Du hører fra oss snart.
Ha en fin dag så lenge!