Har du betalingsvansker?

Har du betalingsvansker? Bli kvitt dyr gjeld ved å samle lån.

Svært mange har betalingsvansker. Er du i en finansiell knipe og ønsker å komme deg ut? Vi er spesialister på å hjelpe deg som er i økonomisk krise og har betalingsvansker. Det er mange løsninger på hvordan du kan få en mer trygg og stabil økonomi. I denne artikkelen skal vi forklare hvilke tiltak som er aktuelle for deg med betalingsvansker.

 

Betalingsavtale

I prinsipp skal du betale det du skylder innen forfallsdato. Dersom du sliter med å betale regningene dine i tide eller at økonomien ikke strekke nok til å betale alle dine utgifter så kan en betalingsavtale være en løsning. En betalingsavtale er en avtale du inngår med kreditor om betalingsutsettelse eller betalingsplan med forlenget periode.

 

Refinansier dyr gjeld med sikkerhet i bolig

For deg som er i økonomisk krise og har dyr gjeld, og ikke vet hvordan du skal komme deg ut? Da er kanskje en løsning for deg å refinansiere gjelden med sikkerhet i bolig. På den måten kan du bli kvitt høye rentekostnader på forbrukslån og kreditter og få samlet det inn i boliglånet. Dermed får du slettet den dyre gjelden og kun har et lån å forholde deg til. Fordelen ved å refinansiere med sikkerhet i bolig er at du får redusert rentekostnadene og gebyrer. Vi kan hjelpe deg å refinansiere dyr gjeld og innhente det beste lånetilbudet gjennom våre samarbeidspartnere.

 

Betal dyr gjeld først

Betal dyr gjeld først. Ofte er usikret gjeld dyrt og har en høy rente. Dermed er det smartest å bli kvitt lån med høyest rente først. Lån som studielån har en veldig lav rente og det er mulighet til å søke om betalingsutsettelse/avdragsfrihet. Ta kontroll over din økonomi ved å få oversikt over hva og hvor mye du skylder. Du kan enkelt få oversikt over all usikret gjeld du har (forbruksgjeld, rammekreditter og kredittkort) ved å logge deg inn på gjeldsregisteret.

Dersom du mister kontroll over økonomien din og har betalingsvansker kan det føre til en betalingsanmerkning. Og hvis du har fått en betalingsanmerkning er det vanskelig å få lån hos tradisjonell bank. En betalingsanmerkning er svært alvorlig og kan hindre deg når du skal leie leilighet, starte et abonnement eller tegne forsikring. Alle banker er lovpålagt til å kredittsjekke sine kunder før de kan innvilge en lånesøknad. Er du nysgjerrige på hva din kreditt score er så kan du enkelt sjekke det her.

Les også: Hva er Kredittvurdering, kredittsjekk og kredittscore?

 

Spar penger

Unngå å bruke mye penger på tjenester du ikke bruker. Start med å fjerne unødvendige strømningstjenester og abonnementer. Dropp impulsivkjøp og ikke bruk mer penger enn det du faktisk har.

Det er dyrt å være avhengig av smålån dersom en uforutsett utgift skulle skje. Begynn å spar litt penger hver måned og bygg deg opp til en bufferkonto slik at du kan unngå å ta opp dyre lån når du er i økonomisk krise. Dersom du har mistet kontroll på økonomien og trenger økonomiske rådgivninger bør du ta kontakt med NAV eller kommunen.

Les mer om fordelene av å ha en bufferkonto her.

 

 

 

 

Skroll til toppen

Trenger du hjelp?
Ring oss på 406 25 555!

Fyll inn info nedenfor

Du er snart i mål!

Trenger du hjelp?
Ring oss på 406 25 555!

Du hører fra oss snart.
Ha en fin dag så lenge!