Bør jeg refinansiere billånet?

Les mer om fordelene og ulempene med å refinansiere billånet

Mange lurer på om det er lurt å flytte billånet i boligen. Ofte er renten på billånet høyere en boliglåns renten. Det er flere ting du bør ha tenkt gjennom før du refinansiere billånet inn i boliglånet. I denne artikkelen skal vi se på fordeler og ulemper ved å samle billånet i boligen.

 

Vurderer du å flytte billånet?

Ja du kan flytte billånet inn i boliglånet dersom du ønsker det. Grunnen til mange vurdere å flytte billånet er fordi renten er høyere på billånet enn boliglånet. Det kan være en god løsning for deg dersom du har mye ledig sikkerhet i boligen. Men hvis du mister egenkapitalen du hadde i boligen ved å bake in billånet kan det ha en påvirkning for deg dersom du skulle å kjøpe ny bolig. Du kan miste muligheten for opptak av nye lån i framtiden. Før du baker billånet bør du vurdere om du vil spare sikkerheten eller pant i boligen slik at du kan bruke det til andre formål. Det er viktig å endre avdragsbeløpene dersom du bestemmer deg til å samle billånet i boliglånet for da er det ikke sikkert at den lave boligrenten vil gi reduserte rentekostnader totalt.

Kan jeg få lån med inkasso?

 

Er det gunstig med eget billån?

Løpetiden på et billån er langt lavere et boliglån. Bilforhandler setter opp et billån som samsvarer med verditapet på bilen. Dette beskytter deg mot å ha et billån som er langt høyere en verdien på bilen. Du har en kortere nedbetalingstid hvis du har separert billån og betaler raskere ned på gjelden. Dersom du baker inn billånet i boliglånet uten å øke terminbeløpene vil du ikke oppnå de rentebesparelsene du ønsker selv om renten er lavere. Det er fordeler og ulemper med refinansiere billån og om du har full finansiering eller ikke på bilen vil avhengig hvilken rente du får på lånet. Ved å ha et eget billån vil du ikke bruke opp ledig pant i boligen. Videre mister du ikke heller oversikt over hvor mye du har betalt ned på lånet.

 

Hvordan øke boliglånet?

 

Hva er heftelse på bil?

Har du lån og disponerer bilen som sikkerhet for lånet vil kreditor tinglyse en heftelse på bilen. Dersom du misligholder lånet kan kreditor krever at kjøretøyet blir tvangssolgt. En heftelse på bil er en registrering i brønnøysundregister og heftelsen føres på registreringsnummeret til bilen. Det er viktig å kontrollere om registreringsnummeret er gyldig før du kjøper objektet og statens vegvesen har oversikt på gyldige registreringsnummer.

Avslag på boliglån?

 

 

Skroll til toppen

Trenger du hjelp?
Ring oss på 406 25 555!

Fyll inn info nedenfor

Du er snart i mål!

Trenger du hjelp?
Ring oss på 406 25 555!

Du hører fra oss snart.
Ha en fin dag så lenge!