Kan jeg bruke Bitcoin til å kjøpe bolig?

Hva er kryptovauto? Les mer om bitcoin og hva det kan brukes til?

Stadig flere kaster seg på trenden ved å investere i kryptovaluta og det er en ekstrem populær spareform. Samlebetegnelse for kryptovaluta er en digital valuta basert på blockchain teknologi. Bitcoin ble lansert i 2009 og er den mest kjente digitale valuta som finnes på markedet.

Hva er kryptovaluta?

 

En kryptovaluta er en desentralisert digital valuta som er basert på blokkjeder. Det som kjennetegner en slik valuta er at det ikke eksisterer fysisk slik som mynter og sedler. Kryptovaluta brukes til å handle og sende penger og er en sikker transaksjon uten bruk av en tredjepart. Normalt når du sender tradisjonell valuta må dette gjøres gjennom et banksystem. Det er høy risiko knyttet rundt investering i Bitcoin for eksempel da det er uregulert og er ikke omfattet av de samme garantiene slik som tradisjonelle valuta.

Refinansiering uten sikkerhet

Hvordan kan jeg investere i kryptovaluta?

 

Bitcoin fungere på samme måte som andre investeringsobjekter. Det er lovlig å for privatpersoner i å investere i kryptovaluta. Det er høy risiko knyttet til investering i en slik valuta og du er selv ansvarlig.

Ler mer om digital valuta

 

Kan jeg bruke krypto valuta til boligkjøp?

 

Stadig flere nordmenn investeringer i kryptert valuta og flere ønsker å realisere sine gevinster på et tidspunkt. Det er mange som vil bruke opptjente kryptopenger til å kjøpe bolig eller dekke egenkapital kravet. Banker er regulert av anti-hvitvasking loven og dermed er det viktig å forstå midlenes opprinnelse. Det er for å avdekke om pengene opprinnelse ikke stammer fra terrorfinansiering eller kriminell aktivitet. I dag er det ikke klare regler og rammeverk som tilpasser slike forhold til å kunne undersøke hvor pengene du har invertert opprinnelig stammer fra.

Avslag på boliglån?

 

Er kryptovaluta en sikker spareform?

 

Kryptovaluta er forbundet med høy risiko og er preget av ekstrem svingene i verdi. Det å bruke kryptovaluta som en spareform innebærer at du bør kun investere så mye du har råd til å tape. Det anbefales at slike investeringer kun utgjør en liten del av formuen din. Det er over flere tusen ulike digitale valutaer og det anbefales at du gjør deg kjent før du besluttet i å investere.

Slik påvirker renteheving og inflasjon lommeboken din

 

 

Skroll til toppen

Trenger du hjelp?
Ring oss på 406 25 555!

Fyll inn info nedenfor

Du er snart i mål!

Trenger du hjelp?
Ring oss på 406 25 555!

Du hører fra oss snart.
Ha en fin dag så lenge!